Hørning Floorball Klubs udvikling

I 1999 aftalte en gruppe forældre på Bakkeskolen i Hørning, at de ville dyste i floorball mod en gruppe pædagoger og lærere. Hvordan kampen endte diskuteres stadig, men en revanche kamp blev aftalt. Det var starten på at mødes en gang om ugen i Bakkeskolens gamle gymnastiksal. Træningen startede med at sætte rullemadrasser foran ribberne, således de kunne fungere som bander, og selv om det på ingen måde var optimalt fungerede det – i hvert fald i en periode.

Det lykkedes året efter at komme ned i den "store" gymnastiksal på Bakkeskolen, stadig med rullemadrasser som bander og stadig en lille gruppe baseret på pædagoger, lærere og forældre. Men lidt større sal.

I august 2001 opstod muligheden for at få tiden i Højboskolens gymnastiksal, da den relative nye basketball klub stoppede. For at få tider skulle der dog være tale om en decideret klub, og Hørning Floorball Klub blev stiftet august 2001 som en afdeling i Hørning Idrætsforening med knap 20 medlemmer. Ved 10 års jubilæumet i 2011 var der stadig 6 bestyrelsesmedlemmer, der havde fulgt klubben i hele dens levetid, og ved klubbens 15 års jubilæum i 2016 var der tre bestyrelsesmedlemmer, der havde været med til at starte klubben. Og nogle af de børn, der bragte forældre og pædagoger/lærere sammen, har siden været med i klubben.

Oprindeligt bestod klubben kun af senior herre, men fra tid til anden trænede damer med. Regler var ikke noget vi gik så meget op i og tonerne gik derfor også tit højt.

Selvom klubben var og er en motionsklub deltog vi fra tid til anden ved stævner med ”ligesindede”. Vores første kamp tilbage i 2002 var mod Århus Firmasports damehold, der spillede om DM og derfor ønskede en træningskamp mod en ”overkommelig” modstander. Vi var ikke medlemmer nok, men via venner osv. fik vi skabt et hold på benene – og vandt. Siden er det blevet til flere kampe og stævner, men det var svært for en motionsklub at stable hold på benene. Første deciderede medalje opnåede klubben ved at vinde minstævnet i Bjerre i 2010, hvor syv klubber fra Midtjylland deltog.

Dag haludvidelsen og DYBET stod færdigt i 2008 åbnede muligheden sig for at floorball kunne få tider i DYBET, og klubben forlod endegyldigt gymnastiksalene. Gav samtidig et medlemsboom og spillet blev mere seriøst bl.a. begyndte vi at spille med regler. Det var også kimen til, at vi i 2009 startede et senior dame hold.

I 2010 opstod der mulighed for at træne to gange ugentligt, hvilket har været så stor en succes, at vi fortsatte med dette hvilket jo er afgørende hvis man vil udvikle sig.

Hørning Floorball klub kunne august 2011 fejre sit 10 års jubilæum som en mindre, men konsolideret klub i Hørning både økonomisk og medlemsmæssigt med både et motions damehold og et motions herre hold.

Pr. august 2016 havde klubben 15 års jubilæum, og ved samme lejlighed havde klubben sit næste store ændring: at komme til at træne i hal (20*40 meter) blev en delvis realitet. Klubben havde pæn opsparing ligesom fondsdonationer (Nordea Fond, Spar Nord Fond og Startpuljen, Skanderborg kommune) gjorde det muligt at erhverve bander (nye og i særklasse gode bander). Samtidig startede et børne-ungdomshold.

I 2017/2018 splittede vi op i børne og ungdomshold, og to nye hold startede: Motionsfloorball for spillere, der har mulighed for at spille om formiddagen typisk i en velvoksen alder samt Floorball for Sjov holdet, der er for spillere der gerne bare vil spille en gang om ugen uden så meget andet. Begge hold træner i DYBET.

Samme år blev herreholdet tilmeldt 2. division og dameholdet 1. division.

I 2019 udvidede klubben med endnu et hold, juniorer på 13 år +/- 2 år og klubben har nu hold for alle aldre med tilbud om træning, hygge og mere seriøs kamp uanset alder. Dameholdet har stadig et hold i 1. division og vel og mærke en 1. division der er blevet skrap. Men dameholdet har også 10 års jubilæum. Herreholdet har et hold i Øst Kyst ligaen her 20 år efter de første kampe blev spillet på Bakkeskolens gamle gymnastiksal

Klubben er stadig en motionsklub, hvor motionen "for nogle er blevet mere seriøs" - men der er stadig plads til alle! Alt arbejde forgår nu som tidligere på frivillig basis og klubben har trods sin rivende udvikling ingen ambition om at blive store – bare store nok til at træning fungerer på holdene, ingen ambition og at vinde mesterskaber – bare spille udfordrende kampe det gør det sjovt at træne og p.t. ingen eliteplaner.

Til 2021 har klubben officielt 20 års jubilæum, en konsolideret klub i Hørning med et attraktivt tilbud for alle der gerne vil dyrke sjovt, intensivt og sundt motion: Floorball